facebook

Принцеса Лиса и всякакви омагьосани тайни – втора част

Принцеса Лиса и всякакви омагьосани тайни – втора част

magic mushrooms

  1. Лиса и вълшебните гъби

На сутринта Лиса събудила Том, Джеси и Сани и заедно потеглили към гората за гъби.  Промъквали се през дупки и тунели, докато накрая стигнали до една гора, където имало гъби на квадратчета, триъгълничета, ромбчета, кръгчета, звездички, а също и на луни.  Лиса си хапнала и станала малка като играчка. Сани се стреснала като я видяла. Дракончето решило и то да опита от вълшебните гъби и за миг се превърнало в чантичка.  Том и Джеси се превърнали  пък в лодка и чадър.

Лиса забелязала, че до тях стои голям камък.  Натиснала го и той се отворил, а Лиса влязла  вътре.  Там имало голямо слънце, което казало:

– Отиди зад мен! Знам, че няма да успееш и ще се изгориш.

Принцесата разпънала чадъра и минала зад слънцето.  После продължила да върви и стигнала до голямо море. Изведнъж се появил един магьосник. Той й казал:

– Сигурен съм, че няма да можеш да преминеш морето и ще се удавиш!

Лиса се качила на лодката и го преминала. Продължила да влиза по-навътре, докато не стигнала до една странна гора. Както си вървяла и разглеждала наоколо не усетила как се спънала в нещо твърдо и пропаднала в дълбока дупка. Докато падала, чантичката й се закачила. Понеже било много тъмно, Лиса нищо не виждала. Внезапно падането спряло и тя успяла да се хване за дръжката на чантата. За късмет на Лиса тя се била закачила за първия камък. Лиса използвала дръжката, за да се изкачи нагоре и се върнала на тревата.

 

  1. Лиса и интересния свят

След  като Лиса се съвзела и се изправила, забелязала  насреща си милион малки човечета, които я гледали смаяно.

-Ти как дойде? – попитали я в един глас човечетата.

– Хапнах от вълшебните гъби. – отговорила им Лиса.

Те й казали, че изглежда изморена и й предложили да си почине, а после да им разкаже историята си.

– Моля ви да ми помогнете да изляза оттук. Искам да се върна в нормалния си свят. – примолила се Лиса.

Човечетата я завели до един лилав тунел и й казали да се пусне по него. Той щял да я отведе до нейния свят. Лиса ги послушала. Пуснала се по тунела и за миг се озовала в своя дворец. Там я очаквали нейните малки приятели – хамстерчетата Том и Джеси.  Лиса се зарадвала, че е отново в своя дом и си обещала да не се впуска в нови приключения поне за известно време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *