facebook

Пепеляшка в Космоса

Пепеляшка в Космоса

Разказ по предварително зададена тема „Какво ще се случи с Пепеляшка, ако каретата й се превърне в ракета и попадне на непозната планета“

rocket

Една нощ, докато Пепеляшка спяла дълбоко, злата фея тайно превърнала каретата й в ракета. Когато Пепеляшка се събудила, видяла през прозореца голямата ракета. Тя влязла в нея и ракетата отлетяла. Пътувала много дълго. Най-сетне ракетата й спряла и тя попаднала на чудна планета, която се казвала „Планетата на добродушните извънземни”.

Момичето почнало да се разхожда насам, натам и да разглежда чудната планета. Докато се разхождала забелязала от една дупка да се подава къса опашка. Тя тръгнала натам. Изведнъж от дупката изскочило странно човече. Приличало на животно.

– Здравей! – викнало то. – Как се казваш?

– Аз съм Пепеляшка.

– Остани при нас, искаш ли?

– Кои сте вие? – не разбрало момичето. – Аз виждам само теб.

– Другите? А, те са под земята – отвърнало човечето.

То завело Пепеляшка до една голяма дупка.

– Тук долу – казало то. – Ела!

Тя скочила в дупката, а след нея и човечето. Вътре имало още седем лилави човечета. Къщите били в най-различни цветове, а животните дървени. Чудно как можели да се движат…

Храната била изцяло оранжева, а захарта розова. Пепеляшка била толкова изумена от чудесата, че с удоволствие изпълнила желанието на човечето като останала в чудната земя.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *